latinica  ћирилица
31/08/2024 |  17:26 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

15. Сабор Кола српских сестара у Приједору окупио 26 удружења; Подршку пружио и Додик (ФОТО/ВИДЕО)

Петнаести Сабор Кола српских сестара у Приједору окупио је око 80 чланица из 26 удуржења из Српске, Федерације БиХ и Брчко Дистрикта. И у рату и миру њихова мисија је иста - помоћ болесним, сиормашаним и вишечланим породицама. Писмо подршке Колу српских сестара стигло је и од предсједника Српске, Милорада Додика који је истакао да осим што помажу онима којима је помоћ потребна чувају и преносе на сљедеће генерације наше традиционалне вриједности и обичаје.
Петнаести Сабор Кола српских сестара у Приједору - Фото: РТРС
Петнаести Сабор Кола српских сестара у ПриједоруФото: РТРС

- Својим радом не само да помажете онима којима је помоћ потребна, већ истовремено чувате и преносите на сљедеће генерције наше традиоционалне вриједности и обичаје. Ујерен сам да ћете упорно и с љубављу наставити овај пут, свјесни да свако ваше дјело има дубоко значење и да доприноси већој добробити нашег друштва - навео је у писму предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједница Кола српских сестара из Бањалуке, Босиљка Хербез, каже да је циљ удружења да се свакоме помогне.

- Већ дуги низ година од обнављања Кола српских сестара до данас, пуно се посла урадило јер преко нашег Балкана дувају и буре и олује. Ми настојимо да свакоме помогнемо ко год нам дође за помоћ, било вишечланим породица, било борцима, старим изнемоглим болеснима - истакла је Хербезова.

Петнаести Сабор Кола српских сестара у Приједору

Циљ оваких манифестација је дружење и раузмјена искустава и прикупљање информација како које Коло ради и долази до финасија.

- Овај сабор смо посветили да тако да кажем једној хуманитарној акцији. Овај пут то је за Милана Адамовића, момка од 23 године који сплетом неких несретних околности изгубио ногу у априлу мјесецу, а новац му је потребан за даље лијечење и за издржавање своје породице - рекла је Јадранка Мијић, предсједница Кола српских сестара из Приједора.

 - Сматрамо да је Коло српских сестара јако важно за сваку локалну заједницу и нашу, доста добрих активности смо заједнички спровели и сигуран сам да ћемо у будућности наставити - истакао је градоначелник Приједора, Слободан Јавор.