latinica  ћирилица
30/08/2024 |  17:29 ⇒ 17:30 | Аутор: СРНА

Подијељено 110 руксака са школским прибором

Удружење грађана "Цезар" из Српца данас је успјешно окончало хуманитарну акцију "Буди ми пријатељ", у оквиру које је руксаке са неопходним школским прибором добило 110 ученика основних и средњих школа са подручја ове општине.
Србац - подијељени руксаци и школски прибор - Фото: СРНА
Србац - подијељени руксаци и школски приборФото: СРНА

Директор овог удружења Тања Шњегота рекла је Срни да се двомјесечној акцији прикупљања новчаних средстава, која је организована 12. годину заредом, одазвао велики број грађана и донатора.

- Ову активност реализујемо сваког љета како бисмо олакшали почетак нове школске године ученицима слабијег материјалног стања. У претходним годинама обрадовали смо стотине ученика са подручја наше општине - истакла је Шњегота.

Акција је почела припремом и постављањем теглица-касица на педесетак различитих локација на подручју општине Србац, а волонтери су обишли неколико локалних фирми и установа ради додатног прикупљања средстава.

- Вјерујемо да су наши руксаци отишли у руке ученицима којима је то било најпотребније и надамо се да смо успјели олакшати почетак нове школске године њиховим породицама - нагласила је Шњегота.

Акција "Буди ми пријатељ" реализује се у сарадњи са Центром за социјални рад Србац.