latinica  ћирилица
30/08/2024 |  15:41 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Тривић: Неспособно руководство бањалучког Водовода угрожава потребе становништва

Немарност, неспособност, нестручност и криминал у бањалучком Водоводу узимају свој данак. Станивуковић и нестручна управа на челу са његовим гинекологом Золаком, довели су ово предузеће у позицију дебелог финансијског минуса, упитне ликвидности у пословању, блокада рачуна, а сада се све то одражава и на неисправност воде у појединим насељима, изјавила је ово Јелена Тривић поводом информације о неисправности воде са водовода "Верићи" и "Суботица".
Јелена Тривић - Фото: Уступљена фотографија
Јелена ТривићФото: Уступљена фотографија

Тривићева напомиње да су данас инспекцијски органи саопштили да је испитивањем утврђено да су узорци воде из локалног водовода "Верићи", као и из локалног водовода "Суботица", неисправни због присуства повећане количине бактерија и присуства ентерокока.

- Вода је основна животна намирница и исправност воде једна је од кључних претпоставки за укупно здравље становништва. Водовод као предузеће не смије бити предмет страначког плијена и полигон за запошљавање страначких ухљеба, јер ово чему данас свједочимо у Бањалуци поводом нестанка воде у бројним насељима и неисправности воде, управо је посљедица тога - истакла је Тривићева.

Она је додала да је Станивуковић обећавао стручну и одговорну управу у градским предузећима, а да је Водовод довео у стање црње него у најцрња доба власти СНСД-а. Позвала је директора Водовода Александра Золака да поднесе оставку.

- Ако то не уради сад, поручујем грађанима да ћемо након октобра заиста ослободити Водовод, као и сва друга градска предузећа од стега корумпираних, алавих и нестручних политичара оличених у Станивуковићевим кадровима, који су у стању да због својих циљева угрозе основне животне потребе становништва, као што је потреба за водом, па чак и њену исправност - закључила је Јелена Тривић.