latinica  ћирилица
29/08/2024 |  17:01 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Отворен Ски-центар "Игришта" код Власенице; Додик поручио: Ово није мјесто на којем ћемо стати (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик отворио је Ски-центар "Игришта" и поручио да ће се наставити са улагањима у овај туристички комплекс. У реконструкцију ски-центра уложено је 36 милиона марака. Влада Српске ће и у наредном периоду наставити са улагањем у овај туристички комплекс.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да се одавде креће даље и да ово није мјесто на којем ће стати.

- Биће веома занимљиво када будемо гледали како се граде викенд насеља. Знамо да за то има заинтересованих, али нико није хтио ништа овдје да уради док се није направила путна комуникација на овај начин јер је ово жила куцавица читавог овог центра. Да овога нема не би било ничега што ће услиједити - рекао је Додик.

Додик је нагласио да разумије шта значи привредни објекат и да зна да може да буде ембрион развоја многих дјелатности.

- Тачно је да у политици постоје људи који су само јаки на ријечима, али постоје и они који хоће да оставе нешто у свом животу и онда се мјере по томе шта оставе иза себе. Поред реконструкције путева које овдје радимо и свега што смо улагали у Власеницу и све околне општине морамо да наставимо даље - навео је Додик.

Додик је обишао радове који се изводе у оквиру Ски-центра "Игришта" код Власенице.

Ријеч је о локацији на којој је гради вјештачко језеро капацитета 30.000 метара кубних.

Заједно са предсједником Републике били су и премијер Српске Радован Вишковић, министар трговине и туризма Денис Шулић, министар привреде и предузетништва Војин Митровић, директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Краљевић је Додику уручио икону Светог Георгија која је и његова крсна слава, те умјетнички рад на којем је панорама Власенице министру Шулићу.