latinica  ћирилица
29/08/2024 |  15:38 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Потписан јавни позив послодавцима за кориштење средстава по програмима запошљавања

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић и вршилац дужности директора Завода за запошљавање Српске Дамјан Шкипина потписали су данас јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за кориштење средстава по програмима запошљавња за ову годину, објављено је на Интернет страници овог Министарства.
Потписан јавни позив послодавцима (фото: vladars.rs) -
Потписан јавни позив послодавцима (фото: vladars.rs)

Егић је изразио задовољство што су данас потписали јавни позив како би послодавци и незапослени могли да се пријаве за одређене пројекте запошљавња.

Он је нагласио да су данас разговарали и о борачкој популацији и да је упознат да Градска управа Источно Сарајево има веома добру сарадњу са борачким организацијама и са свим другим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и гдје могу да остваре допунска права.

Егић је истакао да је његова сарадња са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и Градском управом на високом нивоу, те да су данас разговарали о идејама борачких организација, наводи се у објави.

Он је рекао да је градоначелника упознао да је објављен јавни позив за изградњу споменика на који могу да конкуришу са својим идејама и пројектима.

Егић је нагласио да ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, односно Влада Републике Српска обезбиједити довољно средстава и да се нада да ће заједно на задовољство свих бити реализовани пројекти.