latinica  ћирилица
29/08/2024 |  15:31 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Соколац: Скуп подршке директору Шумског газдинства Страхињи Башевићу (ВИДЕО)

У организацији радника Шумског газдинства "Романија", на Сокоцу је одржан скуп подршке директору Шумског газдинства Соколац Страхињи Башевићу коме је Суд у Источном Сарајеву одредио једномјесечни притвор. Башевић се сумњичи за злоупотребу положаја. Међутим, тако не мисле радници којима је Башевић директор. Са скупа подршке поручују да постоји сумња да је ријеч о монтираном политичком процесу.
Шумско газдинство "Романија" Соколац - Фото: СРНА
Шумско газдинство "Романија" СоколацФото: СРНА

Више стотина радника Шумарства Соколац и становника општине окупило се на тргу испред управне зграде Шумског газдинства "Романија" како би изразили негодовање због одређивања притвора директору Шумског газдинства Соколац Страхињи Башевићу.

Иако је Шумско газдинство Соколац фирма која је позитивно пословала, директор Страхиња Башевић који је и народни посланик, и кандидат за начелника Сокоца на предстојећим изборима, сумњу повећава и избор термина спровођења истраге и самог процеса који предстоји у наредном периоду. Башевићу је одређен притвор од мјесец данас управо у периоду у којем би требало да учествује у изборној кампањи. Његове страначке колеге сумњају да се тако жели утицати на изборни резултат СНСД-а у овој општини.

- Надамо се да ће се Тужилаштво огласити и да ће урадити независну истрагу од свега тога и обавијестити јавност како је процурила информација из истраге и ко износи информације о раду Тужилаштава, судова и агенција у БиХ и Републици Српској - рекао је Ђорђе Радић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Пале.

Са скупа подршке је поручено да уколико се Страхиња Башевић не пусти на слободу да ће се скуп подршке омасовити учешћем радника из сродних предузећа.