latinica  ћирилица
29/08/2024 |  16:37 | Аутор: РТРС

Додик: Извор свег зла у БиХ је антисрпска и антидејтонска политика Бошњака

Због Изетбеговића и СДА цијела БиХ је у живом блату и нико више то не може да ишчупа. Приватизовали су сваку институцију и сада њихови некадашњи кадрови покушавају исто то да направе. СДА је зло које никада није дозволило да БиХ буде нормална заједница, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg)

- Затровали су све својом мржњом против Срба и Републике Српске. Његово ликовање над чињеницом да се неки амерички амбасадор обрачунава са српским народом и врши притисак како би посљедице осјетили и обични људи је срамно и испод сваког нивоа је коментарисати такву особу - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Наводи да Бошњаци никада нису крили шта желе и да је њихов главни циљ да уз подршку странаца одузму сва права Србима и Хрватима.

- Подметнули су Хрватима Комшића и имали су исти план и за Србе, јер ако ћемо гледати полтронство и спремност опозиције у Српској да подилази Бошњацима и странцима, између њих и Комшића нема никакве разлике. Бакир није крио ни да има пријатељe у исламском свијету који чекају праве околности да омогуће Бошњацима да остваре програм из Исламске декларације. Пријетио је и звецкао оружјем и све то уз одобравање странаца. За већи дио странаца борба за досљедно поштовање Дејтонског споразума за које се Српска залаже било је опасније од његове запаљиве ратнохушкачке реторике - рекао је Додик.

Није им сметало, каже Додик,  ни када је Изетбеговић јавно изјавио да су за БиХ проблем и грађани који гласају за Милорада Додика и да треба и њих санкционисати и цијелу Републику Српску дисциплиновати. Те ријечи и ту политику Изетбеговића данас реализује садашња америчка администрација.

- На крају су и Американци схватили да је Изетбеговић постао проблем и за њих па су поставили расклиману "тројку" како би лакше утицали на прилике и односе у БиХ. И сада имамо исти хаос и исту кризу, а СДА и даље активно доприноси подизању тензија. Сав тај хаос види се у Федерацији и никада нисмо дозволили да се прелије у Републику Српску - рекао је Додик.

Поручио је да је Српска стабилна и уредно функционише упркос свим притисцима и бошњачком настојању да све ово вријеме ради против Срба и подваљује разне лажи.

- За Републику Српску, "тројка" и СДА су иста ствар. Учинили су да БиХ за нас остане немогућа и неподношљива. Извор свих проблема и свег зла у БиХ је антисрпска и антидејтонска политика коју заговарају Бошњаци, а коју један дио Запада подржава. Та прича се не може и неће одржати јер не одражава реалност овог подручја. БиХ може опстати само као заједница Срба, Хрвата и Бошњака, која је састављена од Српске и Федерације, и никако другачије - поручио је Додик.