latinica  ћирилица
29/08/2024 |  14:16 | Аутор: РТРС

У Добоју изложба "Дресови спортских асова" (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић отворила је данас у Добоју изложбу "Дресови свјетских асова" власништво Бориса Врховца из Бањалуке, која је организована као пратећи програм 55. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2024".
Изложба дресова рукометних асова у Добоју - Фото: РТРС
Изложба дресова рукометних асова у ДобојуФото: РТРС

Изложено је више од 70 дресова.

Посебно мјесто на изложби заузима дио посвећен Данијелу Шарићу, легендарном рукометашу из Добоја.

Изложба је отворена за све посјетиоце турнира.

Чабрићева је рекла да су грађани Добоја, као и сви гости учесници турнира, у прилици да виде нешто историјско, односно дресове које су носили људи који су обиљежили, односно уписали су се у спортску историју.

- Морам рећи да је захвалност за овај Турнир велика, осим предсједнику Републике Српске, нашем градоначелнику који је показао разумијевање, и наравно Данијелу Шарићу који је свој свјетски кредит уложио у град Добој, па смо грађани града Добоја и моја маленкост неизмјерно захвални на томе - рекла је Чабрићева.

Фото: РТРС

Врховац је рекао да се колекционарством бави од 1987. године, а у Добоју је у складу са дешавањем изложио око 70 дресова рукометних асова из различитих епоха, из своје колекције од укупно 1.300 аутентичних дресова разноврсних спортова.