latinica  ћирилица
28/08/2024 |  16:45 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Шулић: Долазак "Звезде" на Јахорину значи више гостију из Србије и региона

Туристичка понуда Републике Српске развија се и кроз спорт и долазак београдског Кошаркашког клуба "Црвена звезда" на Јахорину значиће још више туристичких посјета из Србије и региона, оцијенио је министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Много нам значи када "Црвена звезда" одигра било коју утакмицу у било којем спорту у Републици Српској и "Звезда" ће увијек имати подршку из Републике Српске - нагласио је Шулић и додао да је примарни циљ Министарства развијање свих врста туризма.

Предсједник Кошаркашког клуба "Јахорина" са Пала Недељко Елек истакао је да је вечерашњи пријатељски меч између кошаркашких клубова "Јахорина" из Пала и београдске "Црвене звезде" у духу одлука Свесрпског сабора о сарадњи Републике Српске и Србије.

- Мислим да ће бити добра утакмица. Борићемо се и сви ћемо уживати. Позивам све наше суграђане да присутвују вечерас утакмици. Нисам могао да претпоставим колико људи воле "Звезду", звали су ме из свих крајева Српске, дворана је мала и неће бити довољно мјеста, а ја нисам био свјестан величине овог догађаја - рекао је Елек новинарима на Јахорини.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске и иницијатор вечерашње утакмице Дамјан Шкипина истакао је да је овај меч својеврстан поклон играчима и навијачима Кошаркашког клуба "Јахорина" са Пала након пласмана у Премијер лигу БиХ.

- Разговарали смо на који начин наградити наш клуб и навијаче и била је идеја да се доведе "Партизан", а ја као навијач "Звезде" рекао сам да доведемо "Звезду" - рекао је Шкипина.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин нагласио је да овај пријатељски меч показује да нема граница међу Србима и да је у Декларацији Свесрпског сабора наведено да су Срби недјељив народ, који све дијели и има заједничке вриједности.

- Захвалност "Црвеној звезди" што је показала да су јој Срби увек на првом месту, без обзира где живели и да је клуб којим сви Срби могу и треба да се поносе - нагласио је Вулин.

Министар омладине и спорта Србије Зоран Гајић истакао је да је ово министарство дало налог свим спортским савезима у Србији да својим панданима у Републици Српској пруже руку, као и да организују заједничке активности.

- Да братиме клубове, да заједно праве кампове, селектирају дјецу, да праве тренерске семинаре и да једни друге посјећују и играју пријатељске утакмице и турнире - навео је Гајић.

Он је подсјетио да су се сениорске одбојкашке репрезетанције седам пута спремале за велика такмичења на Палама, те да су на свим тим такмичењима освајали медаље.

Спортски директор "Црвене звезде" Милан Дозет рекао је да се клуб радо одазвао позиву, те изразио наду да ће гледаоци уживати у вечерашњем мечу.

- Као неко који је живио у Републици Српској четири године и играо, знам колико овакве ствари и "Црвена звезда" значи нашем народу овдје - истакао је Дозет.

У Спортско-пословном центру "Пеки" у 18.00 часова биће одиграна пријатељска утакмица између два кошаркашка клуба. Утакмица ће се одиграти поводом Дана и крсне славе општине Пале Успења Пресвете Богородице.

Кошаркашки клуб "Црвена звезда" шампиони су регионалне АБА лиге, освајачи Првенства и Купа Србије, те редовни учесници Евролиге.

Паљански кошаркаши су шампиони Републике Српске и такмичиће се у Премијер лиги БиХ.