latinica  ћирилица
28/08/2024 |  22:01 ⇒ 22:29 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска неће дозволити да буде уништена (ВИДЕО)

Без обзира колико је данас у Републици Српској тешко, колико је финансијски нестабилан рад због санкција, јер јој пријети опасност да руководећи људи буду на неки начин изоловани, да је она упркос свему постигла неку врсту самосвијести и да она данас неће дозволити да буде уништена, изјавио је предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, гостујући у емисији Телеринг наше телевизије.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Говборећи о проблемима у Бањалуци због неодржавања сједнице Скупштине града Стевандић је оцијенио да Бањалучани живе између политичких ровова

- Уједињена Српска се темељи на томе да Бањалука буде стабилна, а не да буде у политичким рововима, а то се управо данас дешава. Да ли је Бањалука стабилна? Није. Оспорава се развој, нема сједнице, отказана су средства за изградњу кружних токова, водоснабдијевање, људи на плус 40 немају воду. Суочите се једни са другима, погледајте се у лице па реците људима зашто нема воде - поручио је Стевандић.

Стевандић је нагласио да је стање у Српској тешко због наметнутих стереотипа да је она лоша, да има антиевропско руководство и других неистина, али да није нарушен систем социјалних давања, пензија и осталог.

- Сматрам да гријеше они који чекају наш крах и да наметну опозицију као алтернативу, јер у опозицији нема нико ко може да води и руководи ни мјесном заједницом - рекао је Стевандић.

Он је подсјетио да је Српска остала неутрална о питању рата у Украјини, али да није увела санкције Русији због његовања вјековних односа српског и руског народа, а не због "навијања у геополитилчким сукобима великих".