latinica  ћирилица
28/08/2024 |  16:53 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

"Наставити са реализацијом пројекта Пала као пријестонице Српске"

Институције Републике Српске заједно са општинским властима наставиће да реализују пројекат Пала као пријестонице Српске, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да "општина Пале несумњиво иза себе има период успјеха, развоја, и то треба да настави".

- Начелник општине Пале Бошко Југовић и његов тим много су учинили да се одржи континуитет који је Палама донио значајне инфраструктурне, прозиводне и друге пројекте. Влада и власти Српске подржаће све пројекте за које постоји сагласност и које промовише локална власт - рекао је Додик.

Предсједник Српске је напоменуо да Пале могу да послуже као добар примјер синергије и доброг односа и развоја.

- Заједнички приоритет општине Пале и Републике Српске био је развој Олимпијског центра "Јахорина". Несумњиво је то данас једно од највећих градилишта на Балкану након Београда на води. То није само прича или симболика, већ то показује и обим инвестиција на Јахорини - навео је Додик.

Додик је истакао да "Пале оваквим темпом и сарадњом са Владом, предсједником и Народном скупштине Српске сигурно могу рачунати на перспективну будућност".

Предсјендик Српске је свим становницима Пала честитао крсну славу општине Велику Госпојину, истичући да је слава прилика да се окупе пријатељи и да се поразговара о будућим активностима.