latinica  ћирилица
28/08/2024 |  15:39 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

Петронијевић: ВСТС врши главни притисак

Адвокат Горан Петронијевић изјавио је данас, након рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милоши Лукићу, да је Суд БиХ донекле раумио захтјев одбране о неопходности извођења Анекса 10 као примарног на који се Тужилаштво позвало у оптужници, али и да се чуло да Виски судски и тужилашки савјет врши главни притисак, тражећи хитност у процесу.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

Петронијевић је новинарима рекао да се ту не ради о неком додатном доказу, већ о основном доказу које је Тужилаштво предложило у свом оптужном акту, без чијег извођења тај оптужни акт не постоји.

- Одбијање Тужилаштва БиХ да изведе Анекс 10 као доказ из било којих разлога, они се нису изјаснили због чега, и нејасноће у правцу прихватања или разумијевања Суда те такве њихове одлуке је просто невјероватна. То би било који озбиљан суд код овакваог стања ствари, оптужницу вратио на почетак - нагласио је Петронијевић и додао да неизвођење таквог доказа, који је основ оптужнице, неразумљиво је и представља одустајање Тужилаштва.

Петронијевић је скренуо пажњу и на чињеницу да је судија данас одредио три рочишта у септембру, током којег се у БиХ води предизборна кампања, оцијенивши то као ометање Додикове кампање.