latinica  ћирилица
27/08/2024 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Дачић: Конаковић стално напада Србију, а не помиње Орића и муџахедине

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да онима који нападају Србију због Северине Вучковић и њеног задржавања на граници није до хрватске пјевачице, већ до сталне потребе да нападају Србију, као што то чини министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Конаковић у свему има потребу да нападне Србију, само никад не спомену ни муџахедине којима су дали држављанство, ни Насера Орића, ни било који злочин против Срба - рекао је Дачић.

Он је поручио, како је навео, свом политичком олошу из региона који се дигао да од комарца прави магарца да је Србија једина слободна земља у региону и да у Србији нико није ухапшен што слуша "неподобну музику" или због својих политичких или националних ставова.

- А што не дају предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац? Зашто не дају министрима? Зашто сваког ко има везе са државом Србијом држе сатима на граници? - упитао је Дачић.

Он је истакао да ће одређени пропусти у поступању, ако их је било, бити исправљени.

- Али ви себе никада нећете исправити, јер вас одржава мржња према Србији и свему што је српско, као и према предсједнику Вучићу. И на крају, довољно је рећи само једно - ако вам је Србија толико лоша, што хрлите у Србију, од концерата до спортских манифестација - закључио је Дачић.

Након што је Северину на граници зауставила српска полиција, те јој је послије провјера допуштено да уђе у Србију она је то одбила, а Конаковић је потом на мрежи Икс написао како Србија јавним личностима из БиХ и Хрватске ограничава кретање "само зато што говоре истину о Сребреници".