latinica  ћирилица
26/08/2024 |  19:12 ⇒ 19:12 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Премјестићу канцеларију у Подриње на седам дана, радићу и разговарати са народом

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује да у првој половини септембра оде у Подриње и тамо премјести канцеларију предсједника Републике на седам дана, гдје ће примати и стране званичнике.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ)

- И тамо ћу да примим и све странце и све домаће и све друге. Радићу оданде, разговарати са народом - рекао је Вучић за Пинк.

Вучић је изјавио да ће поред посјете предсједника Француске Емануела Макрона 29. и 30. августа у Србију ускоро доћи и предсједници Израела и Казахстана.

- Грађани Србије су некако навикнути, то им је постало уобичајено и на жалост готово да није вијест. Код нас недавно је био њемачки канцелар /Олаф/ Шолц, прије тога је био предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, говорим само о највећим лидерима свијета, сада долази предсједник Макрон. У међувремену много лидера, и тек ће долазити. Ускоро стиже и предсједник Израела (Исак Херцог), много ћемо посјета имати, предсједника Казахстана (Касим-Жомарт Токајев), много важних посјета, много важних долазака - рекао је Вучић.

Додао је да ће учествовати и на предстојећем глобалном форуму у Чешкој.

Коментаришући наводе о томе да је Макронова посјета увод у потписивање споразума о одлагању нуклеарног отпада на територији Србије, он је рекао да имамо закон који то спречава, и да о томе нико никад није разговарао.

То су бесмислице у које нико не вјерује, истакао је, најављујући да ће са Французима бити потписан споразум о сарадњи у области електропривреде, додајући да ће са француским колегом разговарати и о јачању наше војске, те да се данима радило на уговорима за рафале.

- Да нисмо сачували угаљ, ми данас не бисмо имали струје. Били бисмо у ужареним становима и кућама и не бисмо знали како да преживимо, само да смо послушали оне паметњаковиће који су прије пет година тражили да укинемо угаљ и да укинемо наше руднике. Ја морам да гледам 10 година унапријед, не зато што хоћу да будем на власти или дио власти, већ зато што озбиљни људи на такав начин посматрају будућност своје земље. Ја мислим да је страховито важно да ми разговарамо о нуклеарним капацитетима, да покушамо да пронађемо рјешење у томе, јер без тога не видим рјешење - рекао је Вучић.