latinica  ћирилица
26/08/2024 |  18:01 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Пожар на Тјентишту под контролим захваљујући брзој реакцији хеликоптера Српске и Србије (ФОТО)

Пожар који се поново активирао у Националном парку "Сутјеска" стављен је под контролу захваљујући брзој реакцији Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Хеликоптерској јединици МУП-а Србије, потврђено је из Националног парка.
Пожар на Тјентишту (Фото: FB/Национални парк Сутјеска/Sutjeska National Park) -
Пожар на Тјентишту (Фото: FB/Национални парк Сутјеска/Sutjeska National Park)

Усљед високе температуре ваздуха и вјетра поновно су се активирали пожари на више локација, наведено је на Фејсбук страници Националног парка, појаснивши да су у питању остаци пањева који су тињали, па су се разгорјели и проширили ватру према кањону Сутјеске.

- Пожар је под контролом - истичу из Националног парка "Сутјеска".

Поред ових напора, додају, радници Националног парка неуморно раде на терену, опремљени моторним пилама и напртњачама обилазе подручја захваћена пожаром, гасећи преостале џепове ватре након дјеловања хеликоптера.

Из Националног парка "Сутјеска" захвалили су свим храбрим радницима и партнерима за пожртвованост у овим тешким тренуцима.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је раније данас да хеликоптер овог сервиса и хеликоптер Хеликоптерске јединице МУП-а Србије гасе пожар на подручју Националног парка "Сутјеска".