latinica  ћирилица
26/08/2024 |  13:09 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

У акцији "Карика" лишено слободе лице због дјечије порнографије

У наставку акције "Карика", полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су након извршене криминалистичке обраде лица Џ.Х. из Травника, предали истог у надлежност Окружном јавном тужилаштву Бијељина.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

- Лице је у ранијем периоду био недоступан полицијским службеницима, те је у суботу 24.08.2024. године на Граничном прелазу између БиХ и Хрватске слободе лишено од стране припадника Граничне полиције БиХ, а по претходно расписаној потрази од стране Министарства унутрашњих послова Републике Српске - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да је наведено лице било предмет истраге коју је Управа криминалистичке полиције, Јединица за високотехнолошки криминалитет спроводила под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а којом приликом је идентификовано више лица која су путем друштвених мрежа и апликација за комуникацију врбовала дјецу узраста од 12 до 14 година, наводили их на израду садржаја дјечије порнографије, односно, тражили су од дјеце да фотографишу интимне дијелове тијела, те су упознавала дјецу са порнографијом, шаљући им фотографски и видео материјал порнографског садржаја.

- Такође, кроз комуникацију, користећи се друштвеним мрежама и апликацијама за комуникацију осумњичени су договарали састанке са дјецом ради вршења обљубе - додаје се у саопштењу.