latinica  ћирилица
26/08/2024 |  14:16 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Односи и сарадња Додика и Вучића на највишем могућем нивоу (ВИДЕО)

Односи и сарадња предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића су на највишем могућем нивоу, иако њих двојица воде потпуно аутономну политику, рекао је за РТРС делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Наравно да не постоји увијек потпуна сагласност, око свих тема и питања. Оно што је сасвим сигурно, то је да постоји потпуно уважавање њих двојице, те да постоји разумијевање за све околности, са којима је наш народ суочен - истакао је Ковачевић.

Ковачевић истиче, да је главни приоритет у политици Додика и Вучића интерес српског народа.

- Живимо у тешком времену и када је свима јасно, да међународна политика и околности нису баш тако идеалне по наш народ, али сасвим је сигурно да Додик и Вучић успијевају да пронађу прави пут и право рјешење, како би наш народ преживио, како би наше државе преживјеле и биле јаче и слободне. То је нешто на чему ће оба предсједника инсистирати - напомиње Ковачевић.

- Како уопште коментарисати тзв. аналитичарке и некакве водитељке које су апсолутно недорасле да воде тај посао, који раде - рекао је Ковачевић коментаришући гостовање у Јутарњем програму на телевизији Пинк, самозване аналитичарке Биљане Обрадовић, која је у свом коментару о предсједнику Републике Српске Милораду Додику и санкцијама које су му увеле Сједињене Америчке Државе, истакла да су санкције резултат "његове неподобности и опасности коју представља за регион".

Ковачевић наводи, да оне не разумију то о чему причају.

- Не разумију ни много једноставније и баналније ствари, камо ли да разумију шта је посао Додика и Вучића. Најпогубније је то што, не разумију да када руше Додика, руше и Вучића и обрнуто, јер тако директно раде против интереса српског народа и у Српској и у Србији, али и у цијелом свијету - додаје Ковачевић.