latinica  ћирилица
26/08/2024 |  15:31 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Кустурић: Бранимо част и образ Српске (ВИДЕО)

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић захвалио се институцијама за сву подршку коју су имали од првога дана на пожариштима.
Бобан Кустурић прес - Фото: РТРС
Бобан Кустурић пресФото: РТРС

Кустурић је напоменуо да хеликоптер овог сервиса и хеликоптер Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Србије гасе пожар на подручију Националног парка "Сутјеска".

Рекао је да су јутрос на пожаришту уочени нови пожари, односно пар тачкастих пожара.

 - Због тога припадници Хеликоптерске јединице из Србије нису могли бити присутни на додјели захвалница - рекао је Кустурић након прјема код предсједника Владе Српске Радована Вишковића и уручења захвалница за ангажовање у гашењу пожара.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Србије Ивици Дачићу, а посебно је за ангажовање хеликоптера из Србије захвалио команданту Хеликоптерске јединице МУП-а Србије Ненаду Недићу и припадицима те јединице који су били ангажовани заједно на гашењу пожара, као и премијеру Вишковићу за подршку коју су имали на пожаришту.

Кустурић је подсјетио да би недавни пожари у Националном парку "Сутјеска" били раније угашени да није било "перипетија из Сарајева".

Према његовим ријечима, прије два дана се показало изузетно важним и ефикасним у гашењу пожара на подручју општине Гацко да, по одлуци донесеној са предсједником Српске Милорадом Додиком, премијером Радованом Вишковићем и руководством Србије, хеликоптер МУП-а Србије остане у Српској.

- Могу говорити у своје лично и у име припадника Херликоптерског сервиса Српске, те Хеликоптерске јединице МУП-а Србије да нам је велика част да бранимо у мирнодопским временима Републику Српску за коју је више од 20.000 наших припадника војске Републике Српске дало живот - нагласио је Кустурић.

Подсјећамо, премијер Српске Радован Вишковић уручио је данас захвалнице и амблем Републике Српске директору Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобану Кустурићу.

Захвалница је уручена и начелнику Хеликоптерске јединице Специјелне антитерористичке јединице МУП-а Српске Мирославу Малбашићу, директору Цивилне заштите Борису Трнинићу и предсједнику Ватрогасног савеза Српске Горану Стојаковићу.