latinica  ћирилица
26/08/2024 |  14:37 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Вишковић: Одговорни за изазивање пожара морају бити стављени под контролу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да одговорни за изазивање пожара морају бити стављени под контролу.
Конференција за новинаре у Влади Српске - Фото: РТРС
Конференција за новинаре у Влади СрпскеФото: РТРС

- Закон је јасан и инсистираћу на поштовању истог. Угрожавати нечије животе и имовину није у реду, а свако гашење изискује и материјалну и физичку снагу - додао је Вишковић.

Он је навео да се Министарство унутрашњих послова Републике Српске мора више позабавити овим пожарима, као и санкционисањем "пиромана".

-Материјална је штета огромна, трошкови, излагања људи и опреме, улажу се надљудски напори да се ти пожари угасе - навео је Вишковић.

Вишковић је на свечаном пријему представницима Републичке управе Цивилне заштите, Ватрогасног савеза Српске, Хеликоптерског сервиса Српске, као и Хеликоптерској јединици МУП-а Србије уручио захвалнице за досадашње напоре у гашењу пожара.

- Ово треба да остане забиљежено за будуће генерације - навео је премијер Српске.

Вишковић је навео да му је жао што свечаном пријему нису могли присуствовати одређени припадници Хеликоптерског сервиса Српске, као и припадници Хеликоптерске јединице МУП-а Србије, јер поново учествују у гашењу пожара у Националном парку "Сутјеска".

- Заиста ћемо морати у наредним данима да се позабавимо пожарима, урадити неке анализе, ово почиње да изгледа као игра - додаје Вишковић, коментаришући да Српска треба да буде поносна на све ове припаднике.