latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:36 | Аутор: РТРС

Селак: Не одступамо од Кочићевог пута

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да је Петар Кочић упалио бакљу слободе намученом српском народу у Крајини и показао како се за слободу бори, живи и умире.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Сваке године смо са својим народом у Кочићевом родном крају како бисмо свједочили да не одступамо са Кочићевог пута ни данас - рекао је Селак који је са делегацијом СПС-а присуствовао културно-умјетничком програму "Снага јединства" у Стричићима, у оквиру обиљежавања "Кочићевог збора".

Селак је поручио да српски народ данас живи у слободној Републици Српској и да је дужност да је слободну и стабилну остави потомцима, саопштено је из СПС-а.

Манифестацији у част Петра Кочића присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и Никола Селаковић изасланик предсједника Србије Александра Вучића, делегације града Бањалука, СНСД-а и СПС-а, као и бројни грађани.

У Цркви Успења Пресвете Богородице јутрос су служени литургија и помен Петру Кочићу и његовом оцу Герасиму, а код Споменика погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата одата је почаст јунацима палим за отаџбину.