latinica  ћирилица
25/08/2024 |  10:31 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Кустурић: Пожар код Гацка угашен у потпуности; Апел да се не пали ватра на отвореном (ВИДЕО)

Пожар који је јуче избио на подручју гатачких села у потпуности је угашен.
Гацко, угашен пожар - Фото: РТРС
Гацко, угашен пожарФото: РТРС

Пожар на подручју Гацка је у потпуности угашен, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

- Успјели смо да угасимо пожар до ноћи. Дошли смо и јутрос на пожариште, да се не би десило да се неки нови дио пожара разгори. Сад смо радили извиђање и нема потребе да будемо више овдје - истакао је Кустурић.

Он је навео да се хеликоптер Хеликоптерског сервиса враћа за Требиње ради хитне медицинске евакуацију из Требиње за Београд.

- Остајемо на подручју Херцеговине са једним хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске и једним хеликоптером Хеликоптерске јединице МУП-а Србије - истакао је Кустурић.

Он је још једном апеловао на све грађане Републике Српске да воде рачуна да не изазову пожар.

- Потврђено да је узрок људски фактор, односно људски немар који нас је довео у ситуацију да су јуче сви капацитети, два хеликоптере и комплетна Ватрогасна јединица општине Гацко и мјештани били укључени да угасимо овај пожар - навео је Кустурић.

Према његовим ријечима, да то није синоћ урађено штета би била још већа.

- Апел свим грађанима да воде рачуна у овом љетном периоду, јер пожар изузетно брзо ескалира и молио бих надлежне институције да санкционишу све људе који нам направе пожаре - истакао је Кустурић.

Он је додао да је и овдје ријеч о повратничком мјесту и повратнику.

- Имали смо ситуацију и прије мјесец дана када је исто у околини Гацка, након боравка људи који ту буду викендом, да ли роштиљају или шта друго раде, да нам се појавио пожар који се проширио - подсјетио је Кустурић, указујући да се због немара појединаца троше огромни ресурси да се спријечи катастрофа.

Пожар на подручју Гацка избио је јуче послије подне на подручју села Шуме, Добро Поље и према селу Равни, а горјела је шума и ниско растиње.