latinica  ћирилица
25/08/2024 |  12:23 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Селаковић: Ми смо један народ, говоримо једним језиком (ФОТО/ВИДЕО)

Државе могу бити различите, политика и границе промјенљиве категорије , али једна ствар се не мијења. Ми смо један народ, говоримо једним језиком, а тај један језик твори једну културу - рекао је Никола Селаковић изасланик предсједника Србије Александра Вучића у Стричићима.
Никола Селаковић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Никола СелаковићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Моје присуство овдје је ништа друго него потврда онога што су 2014. године предсједник Србије и предсједник Републике Српске, Александар Вучић и Милорад Додик започели заједно а то је да као један јединствен и недјељив српски народ све оне личности и догађаје из наше прошлости, које свједоче јединство нашег идентитета славимо и обиљежавамо и да то чинимо и својим присуством, па и овдје на Кочићевом збору - рекао је Селаковић на у обраћању на 59. "Кочићевом збору" у Стричићима.

- Не постоји личност у чијем животу, књижевном опусу, делу је израженија та жеђ за српском слободом као што је то живот и дело Петра Кочића. Не постоји особа кроз коју може боље да се разуме биће нашег народа као што је то Петар Кочић - рекао је Селаковић у обраћању на манифестацији 59. "Кочићев збор".

Селаковић је рекао да Срби читају Кочићева дјела, али да, нажалост, то не раде они који би жељели да одлучују судбинама српског народа.

- Често ти са стране који долазе да нам деле лекције и причају нам чему ми то, уствари, треба да тежимо, како треба да се понашамо, шта треба да радимо кажу да ми у прошлости ништа нисмо разумели, а нема бољег места нити повода да им кажемо да управо они нису ништа разумели. Нису разумели јер нису читали, између осталих, и Петра Кочића - рекао је Селаковић.