latinica  ћирилица
24/08/2024 |  13:37 ⇒ 16:28 | Аутор: СРНА

Вулић: Забрана канонске Украјинске православне цркве - пораз демократије

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оцијенила је да је усвајање закона у Украјини који омогућава забрану канонске Украјинске православне цркве пораз демократије и крик очаја.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Отворене намјере /Кијева/ да се прекину везе са Руском православном црквом, показале су моћ, јединство и снагу које православци проналазе уједињавањем око цркве - рекла је Вулићева за Руску газету.

Она је навела да је Српска православна црква у вријеме Првог и Другог свјетског рата била забрањивана и прогањана, али да је то било узалудно, јер Срби данас постоје, поштују, вјерују и воле онако како православље налаже

- Опраштамо другима, не осуђујемо и идемо напријед са вјером у Бога. Нема јачег закона љубави и вјере и непоколебљивости православних народа - рекла је Вулићева.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Вукојевић рекао је да је српски народ забринут због прогона Украјинске православне цркве од кијевског режима и Вашингтона.

- Данас смо сви забринути за судбину Украјинске православне цркве, њене пастве и свештенства - рекао је Вукојевић и додао да је захваљујући специјалној операцији заштићен православни народ у Доњецкој и Лугањској републици.

Он је подсјетио и на скрнављење хришћанства на отварању Олимпијских игара у Паризу када је исмијавана "Тајна вечера", оцијенивши да је то била "демонстрација снаге секте сатаниста који желе да владају свијетом".

Вукојевић је указао да српски олимпијци нису трпјели континуирано гажење православних вриједности, већ су отворено демонстрирали своју приврженост православљу.

- Џудиста Немања Мајдов, наши кошаркаши, тенисер Новак Ђоковић понашали су се са изузетним поштовањем према ривалима и судијама, прекрстили су се и тиме заштитили од бројних ђаволских појава на утакмицама - рекао је Вукојевић.

Он је навео да су српски спортисти показали спремност да се жртвују у борби за своју вјеру.