latinica  ћирилица
23/08/2024 |  18:36 | Аутор: СРНА

Броћета: Хитно пронаћи екстремисте који су напали српску дјецу у Мостару

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета оштро је осудио напад на српску дјецу у Мостару и позвао надлежне да хитном реакцијом пронађу екстремисте и казне их.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

Броћета каже да је БиХ земља апсурда, јер ако се један дан дође до неког компромиса као што је увођење српског језика у школе у Гламочу, други дан се одмах десе напади на националној основи у Мостару.

- Онај ко покушава да застраши дјецу док се играју и ко им жели рећи да Мостар не припада њима прво би требало да се посавјетује са психологом и психијатром не би ли схватио да показивање екстремизма над дјецом није ништа него болест, односно највећи кукавичлук -  истиче Броћета за Срну.

Он наглашава да је потребна хитна реакција надлежних како би екстремисти били пронађени.

- Овакви и слични инциденти не смију никако прођу без адекватног одговора надлежних институција, јер сва дјеца у БиХ треба срећно да проводе своје дјетињство а најмање је битно да ли живе у Дрвару, Мостару, Сарајеву или Бањалуци - каже Броћета.

Броћета оштро осуђује овај случај и тражи од надлежних кантоналних али и федералних институција да одмах пронађу екстремисте и адекватно их казне.

Према његовим ријечима, овакве ствари су недопустиве, јер дјечији плач и страх може имати несагледиве посљедице по цјелокупно друштво.