latinica  ћирилица
23/08/2024 |  13:06 ⇒ 20:01 | Аутор: ТАНЈУГ

У Санском Мосту одржана комеморацијама жртвама троструког убиства (ФОТО/ВИДЕО)

У препуној сали градског биоскопа у Санском Мосту данас је одржана комеморација трима жртвама убиства у згради Гимназије.
Комеморација у Санском Мосту - Фото: Уступљена фотографија
Комеморација у Санском МостуФото: Уступљена фотографија

Убијени су директор школе Нијаз Халиловић, секретарица Нисвета Кљунић и професорка енглеског језика Гордана Миџан.

Истакнуто је да овај злочин можда има коријен у психичкој болести, али да нема оправдање. Наглашено је да су жртве биле важне за друштво.

Директор Мјешовите средње школе, која дијели зграду са Гимназијом, Асмир Џафић казао је да су у великој боли због злочина који се у школи одвио тако брзо.

- Док смо се окренули, њих троје више није било - рекао је Џафић.

Комеморација у Санском Мосту (Уступљена фотографија )

Емотивно обраћање имала је ученица четвртог разреда Гимназије, која је говорила о професорки енглеског језика Гордани Миџан и о томе шта их је све научила и како их је инспирисала.

- Била је особа која је свој дом пронашла у учионици... Имала сам прилику да упознам бројне људе који се баве различитим занимањима, али никада нисам видјела да неко ради свој посао с посвећеношћу као она. Била је заљубљена у племениту улогу свог занимања... - рекла је ученица.

Секретарица Нисвета Кљунић сахрањена је данас, а директору и професору Нијазу Халиловићу, сутра у 13 часова, пренели су федерални медији.