latinica  ћирилица
23/08/2024 |  11:51 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима ухапшено осам лица

Припадници Граничне полиције БиХ у протеклих седам дана су на више граничних прелаза открили и привели осам лица за којима трагају судови и полиција.
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ)

На Граничном прелазу Вардиште уторак, 20. аугуста, ухапшен је држављанин Србије чији су иницијали Ф.С. /45/, након што је утврђено да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за њим расписало потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

Ухапшени је предат службеницима МУП-а Српске, саопштено је из Граничне полиције.

Истог дана, припадници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су жену чији су иницијали М.Д. /63/ за којом је МУП Српске расписао потрагу због кривичног дјела кривотворење исправе.

Жена, која је држављанин БиХ, контролисана је на изласку из БиХ на прелазу Шепак и она је предата службеницима МУП-а Српске.

Припадници Јединице Граничне полиције Брчко су 20. августа предали држављанина Словеније чији су иницијали М.Ш. /33/ службеницима Полиције Брчко дистрикта, након што је утврђено да је за њим расписана потрага због кривичног дјела превара.

Истог дана, на прелазу Градишка при изласку из БиХ ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали С.Д. /25/ због кривичног дјела тешка крађа, након чега је предат службеницима Окружног центра судске полиције Добој.

На прелазу Орашје приликом изласка из БиХ тог дана ухапшен је и држављанин БиХ чији су иницијали М.О. /56/ након што је утврђено да га потражује Општински у Орашју због кривичног дјела крађа.

Гранични полиција Аеродрома Сарајево у понедјељак, 19. августа, на лету из Беча ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Д.П. /41/, након што је установљено да га Основни суд у Бијељини потражује због кривичног дјела омогућавање уживања дрога.

Припадници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су у недјељу, 18. августа, држављанина БиХ и Србије чији су иницијали С.Ђ. /38/ јер је утврђено да га Основни суд у Бијељини потражује због кривичног дјела разбојништво.

На прелазу Брод, у петак, 16. августа, ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали А.Х. /32/ за којим је Општински суд у Зеници расписао потрагу због кривичног дјела изазивање опште опасности.

Он је након тога предат службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.