latinica  ћирилица
22/08/2024 |  14:12 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Угљевик: Оставке одборника у СДС-у, без подршке Перићу за начелника

Одборници и дугогодишњи функционери СДС-а у Угљевику Предраг Вујевић и Гавро Милошевић саопштили су данас да подносе оставке на све функције у странци и да неће подржати кандидатуру Василија Перића за још један мандат начелника општине.
Угљевик - Фото: РТРС
УгљевикФото: РТРС

Вујевић је навео да су главни разлози за овакву одлуку бројна неиспуњена обећања начелника Перића.

- Нисмо отишли ни у једну странку, нисмо се кандидовали ни на једној листи, а сматрамо да, као одговорни људи, треба и ми да сносимо дио одговорности јер смо подржавали политику СДС-а - рекао је он.

Вујевић каже да њихова одговорност јесте мања, али да су као дио Скупштине општине доносили одлуке за подстицаје, стипендије и остале ствари, које, како каже, Перић није реализовао.

- Не може неко ко је 20 година на власти да криви другог и сматрам да би Перић, као најодговорнија особа, морао да понесе дио одговорности за стање у општини из које одлази све већи број младих људи - истакао је Вујевић.

Он каже да Угљевик има све потенцијале да се развија, спада у развијене општине, па има и рудну ренту која износи пет милиона КМ годишње.

Одборник Гавро Милошевић каже да оставку подноси због неиспуњених предизборних обећања.

- Нисмо успјели да остваримо оно што смо обећали. Ове године смо усвојили буџет од 23 милиона КМ. Да ли ико види неку озбиљну инвестицију у Угљевику? Ништа се не ради - рекао је Милошевић.

Он је додао да са одборничким мандатима нема ништа спорно, те да су спремни и да их врате уколико то странка буде захтијевала.

СДС: НИСМО ИЗНЕНАЂЕНИ ОДЛУКОМ ОДБОРНИКА ДА НАПУСТЕ СТРАНКУ

Општински одбор СДС Угљевик саопштио је да није изненађен одлуком одборника Предрага Вујевића и Гавре Милошевића да напусте ову странку.

- Све што им је било потребно да остваре у локалној власти остварили су, од добрих запослења и ухљебљења сопствених и њихових најближих, до примања и подстицаја - наводи се у саопштењу.

Из СДС Угљевик наводе да је Вујевић био директор Центра за културу од његовог оснивања 2007. године до краја 2021. године, а за Милошевића кажу да је само на подстицају за пољопривредну механизацију у 2020. години имао готово 11.000 КМ.