latinica  ћирилица
22/08/2024 |  10:04 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

Вукојевић: Највећи дио медијског простора на Балкану "затрпан" пропагандом Запада

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Вукојевић за Руску Газету рекао је да покретањем специјалне војне операције у Украјини, Русија "успорила прогресивност западног сатанизма".
Огњен Вукојевић - Фото: Уступљена фотографија
Огњен ВукојевићФото: Уступљена фотографија

- Специјална војна операција постала је логичан и апсолутно оправдан одговор на злочине украјинских нациста. Захваљујући Специјалној војној операцији, било је једино могуће заштитити и сачувати православни народ у ЛНР и ДНР, али и показати спремност "руског свијета" да води глобалну борбу за традиционалне вриједности - ово је у ексклузивном интервјуу за Руску "Газету" нагласио је Вукојевић, који је допутовао у Русију ради учешћа на Сверуском образовном форуму "Територија значења".

Вукојевић је навео да је највећи дио медијског простора на Балкану "затрпан" пропагандним производима колективног Запада који искривљују објективну стварност.

 - Сверуски образовни форум "Територија значења" један је од догађаја који је младима из нашег региона али и читавог свијета, пружио прилику да боље упознају Русију и да чују став њених истакнутих представника о глобалним процесима који се тренутно одвијају. Сви смо захвални на топлој добродошлици и сусретљивости организатора и волонтера "Територије значења". Желио бих да напоменем да је сваки од страних учесника показао одређену позицију у животу и свој став – није подлегао притиску Запада, није се плашио могућих посљедица и показао је значај духовног људског потенцијална. Битна је и чињеница да учесници јасно показују важност одржавања система традиционалних вриједности, али и богатства разлика које нас уједињују кроз међусобно поштовање - навео је Вукојевић.

Додаје да  данас на Балкану прозападни медији активно "усађују" принципе индивидуализма који су нам страни.

- Истовремено, и Хрвати и Бошњаци су почели пажљивије да прате изјаве руског лидера Владимира Путина и стварају за себе одговарајуће закључке, све свјеснији механизама англосаксонске пропаганде. Полако увиђају да је Европска унија пропао пројекат, а незадовољство чланством у ЕУ све више изражавају посебно становници Хрватске и Словачке. У овом контексту, изузетно је важно да руководство Републике Српске све више пажње посвећује популаризацији изучавања руског језика у школама и на универзитетима Републике Српске. Таква пракса ће, сигуран сам, отворити додатне могућности нашој омладини да прошире комуникацију са омладином из Руске Федерације и да се школују у Русији - истакао је Вукојевић.

Вукојевић је нагласио да је Српски народ забринут због украјинских догађаја, прогона Украјинске православне цркве од стране кијевског режима и Вашингтона.

- Данас смо свједоци сатанистичког бала на свјетској сцени. Украјински нацисти су починили незамисливе злочине против Руског народа. Једино је било могуће заштитити и сачувати православни народ у ЛНР и ДНР Специјалном војном операцијом. Русија је успорила прогресивност западног сатанизма и свакодневно се одупире притисцима Запада, а храбри учесници Специјалне војне операције боре се против нама страног система вриједности Запада и за судбину УПЦ, њене пастве и свештенства - рекао је Вукојевић.

Вукојевић је подсјетио на баханалије и скрнављење хришћанства које се догодило на отварању Олимпијских игара у Паризу.

- Ово је била демонстрација моћи управо те секте сатаниста која жели да влада свијетом - сматра Вукојевић.

Истакао је да српски олимпијци нису трпјели кршење вјерских вриједности које се дешавало у Француској и отворено су демонстрирали своју посвећеност православљу.

- Џудиста Немања Маидов, наши кошаркаши, Новак Ђоковић, понашали су се са крајње поштовањем према противницима и судијама, прекрстили се у свакој могућој прилици и тиме показали отклон од бројних ђаволских манифестација, те су послали јасну поруку противљења сваком облику скрнављења. Наши спортисти су били под огромним притиском, упоредивим са изазовима на првој линији фронта, али су устали достојанствено и нису одступили од симбола вјере и вриједности свог народа. Као и руски војници, српски спортисти су узвикивали цијелом свијету: Ако је Бог са нама, ко је онда против нас? Они су показали спремност да се жртвују у борби за своју вјеру - поручио је Вукојевић.