latinica  ћирилица
21/08/2024 |  08:11 ⇒ 08:14 | Аутор: СРНА

На бањалучком аеродрому мање путника у односу на прошлу годину

Са аеродрома Бањалука у првих пола година летјело је око 200.000 путника, а од дестинација издвајају се Меминген, Беч и Базел, изјавила је Срни вршилац дужности директора Аеродрома Републике Српске Јелена Лекић.
Аеродром Бањалука - Фото: РТРС
Аеродром БањалукаФото: РТРС

Лакићева је истакла да је број путника у паду у односу на исти период прошле године, наводећи да је тако било и у јулу јер је авио-компанија смањила број летова.

- Оно што од редовних линија Аеродром Бањалука може да понуди, обезбјеђују авио-компаније Рајанер, који има највише линија попут Беча, Стокхолма, Мемингена и других, затим Визер који саобраћа за Дуртмунд и Базел, те Ер Србија са редовном линијиом Бањалука-Београд - појаснила је Лекићева.

Она је навела да летови за Меминген, Беч и Базел, за које се путници највише опредјељују, саобраћају током цијеле године.

- Кад је ријеч о чартер летовима, који се организују у сарадњи са туристичким агенцијама, ово љето је било успјешно са летовима за Турску, Грчку и Египат - нагласила је Лекићева.

Кад је ријеч о новим дестинацијама, она је напоменула да се истражује тржиште и заинтересованост, као и шта то авио-компаније могу да понуде.

- Морамо бити свјесни и својих капацитета. Оно што је за нас јако важно јесте да као међународни аеродром пословање ускладимо са свим европским и свјетским стандардима, чему смо максимлано посвећени - напоменула је Лекићева.

Она је напоменула да преговори са авио-компанијама око увођења нових линија јако дуго трају, те да је на Аеродромима Републике Српске да обезбиједе све потребне услове да компанија понуди неке од линија.