latinica  ћирилица
20/08/2024 |  17:11 ⇒ 17:12 | Аутор: СРНА

Шулић: Српска на сајмовима са обједињеном туристичком поставком

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да ће у наредном периоду Српска на сајмовима учествовати са обједињеном и јединственом сајамском поставком у оквиру које ће представљати комплетну туристичку понуду Републике Српске.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је навео да је ово договорено на данашњем састанку у Бањалуци са представницима туристичке привреде Републике Српске у вези са учешћем Српске на сајамским манифестација у иностранству и представљањем туристичке понуде Српске у међународним оквирима, саопштено је из ресорног министарства.

- Ово је први у низу састанака овог типа и задовољан сам ангажманом свих присутних у изналажењу начина за што бољу и успјешнију промоцију Републике Српске у међународним оквирима. Договорено је да у наредном периоду одржавамо редовне састанке овог типа и формата у оквиру којих ће све локалне заједнице и представници туристичке привреде дефинисати своје приједлоге промоције - рекао је Шулић након састанка.

На састанку је разговарано и о резултатима досадашњег учешћа на сајамским манифестацијама, извршена је анализа циљаних тржишта, те дефинисани начини представљања готових туристичких производа Републике Српске на сајамским манифестацијама.