latinica  ћирилица
20/08/2024 |  17:18 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

Цвијановић честитала мађарски Национални празник Светог Стефана

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Мађарске Тамашу Шујоку, предсједнику Владе Виктору Орбану, као и цјелокупном руководству и грађанима Мађарске, поводом мађарског Националног празника Светог Стефана /Иштвана/, којим се на данашњи дан обиљежава успостављање мађарске државе.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Вама, цјелокупном руководству, као и пријатељском народу Мађарске упућујем искрене честитке поводом Националног празника Светог Стефана /Иштвана/, државотворца који је поставио темеље мађарске суверености.

Чврсто сам увјерена да ће Мађарска и у будућности, упркос свим изазовима, наставити да јача своју политичку и економску позицију, као и посвећеност регионалној сарадњи - истакла је Цвијановић у честитки.

Уз изразе дубоке захвалности за висок ниво политичког разумијевања за прилике у БиХ и Републици Српској, економску сарадњу и реализацију заједничких пројеката од значаја за све грађане, нагласила је Цвијановић, честитам Светог Стефана, са жељом да овај велики празник увијек обиљежавају у миру и благостању.