latinica  ћирилица
20/08/2024 |  15:29 ⇒ 19:10 | Аутор: СРНА

Додик: Институције Српске и СПЦ имају одличан однос базиран на поштовању

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић разговарали су данас са Његовим високопреосвештенством митрополитом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем и Његовим високопреосвештенством митрополитом рашко-призренским Теодосијем.
Требиње: Додик са епископима - Фото: СРНА
Требиње: Додик са епископимаФото: СРНА

На састанку, одржаном у Епархијском дому у Требињу, саговорници су разговарали о положају Српске православне цркве и њеној улози у овим изузетно тешким и изазовним временима по српски народ.

Додик је нагласио да институције Српске и СПЦ имају одличан однос и сарадњу и да ће тако и остати, те да је тај однос грађен и базиран на поштовању и уважавању.

Он је нагласио да је СПЦ има веома значајну улогу, те да је то мјесто окупљања и саборности, јер је Црква најзначајнији дио српског националног идентитета.

Црквени великодостојници изразили су захвалност градским и републичким властима, а посебно предсједнику Додику на сви напорима које чине за добробит српског народа и СПЦ.