latinica  ћирилица
20/08/2024 |  16:37 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Нађена већа количина наоружања приликом увиђаја у Зовом Долу

Непознато лице испалило је више хитаца у правцу полиције и мјештана у селу Зови До, у општини Невесиње, те активирало двије ручне бомбе, констатовано је увиђајем који су извршили дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу и припадници требињске Полицијске управе, а приликом којег је нађена и већа количина наоружања.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

- На лицу мјеста је затечено беживотно тијело непознатог лица с обзиром на то да нису нађена лична документа. У објекту су пронађени и ручни ракетни бацач `зоља`, двије тромблонске мине, ручна бомба, полуаутоматска пушка, војничка пушка `М-48`, као и више комада муниције - наведено је на сајту Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

У саопштењу се додаје и да је увиђајем констатовано да је непознато лице испалило више хитаца у правцу полицијских службеника и мјештана села Зови До, као и да је активирало двије ручне бомбе.

Из Тужилаштва су додали да су приликом прегледа тијела настрадалог лица уочене повреде које потичу од експлозивне направе коју је то лице активирало.

- Тијело настрадалог пребачено је у просектуру Требиње, гдје ће сутра по наредби Тужилаштва бити извршена обдукција и узет ДНК узорак ради утврђивања идентитета настрадалог. Истакли су да је увиђајем констатовано и да је непознато лице дужи период боравило у наведеној кући, с обзиром на то да су на лицу мјеста пронађени предмети који потичу из кривичних дјела крађа на штету мјештана села на подручју општине Берковићи у протеклом периоду. Дежурни тужилац је наложио службеницима Полицијске управе Требиње да изврше и друге оперативне провјере у циљу утврђивања свих околности везано за наведени догађај - напомиње се у саопштењу.

Увиђај је извршен након јучерашњег догађаја, када је за сада непознато лице активирало експлозивне направе и испалило више хитаца у правцу мјештана и полицијских службеника, а које је синоћ око 23.00 часа лишено живота, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Требињу.