latinica  ћирилица
19/08/2024 |  20:37 ⇒ 22:02 | Аутор: РТРС

Додик: Требиње се преображава и напредује на добробит својих грађана (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се у Требињу из године у годину види напредак на добробит свих који живе у овом граду.
Додик у Требињу - Фото: РТРС
Додик у ТребињуФото: РТРС

Додик је најавио да би за мјесец или два требало да почне масован откуп земљишта за изградњу аеродрома. Истакао је да у Требињу треба да се изгради још много тога.

- Гради се и нова болница на којој радови добро теку, а која ће бити једна од најмодернијих у региону, по чијем завршетку ће бити завршен стогодишњи посао - рекао Додик.

Каже, да Требиње од Преображења до Преображења добија нови лик.

- То је лијеп, угодан лик тог града пуног људи добре воље. И ако неко хоће да види напредак, онда нека дође у Требиње и видјеће на који начин се гради урбана средина - рекао је Додик.

Предсједник Српске је захвалио свима који су давали подршку изградњу нове болнице у Требињу, као и градоначелнику Мирку Ћурићу на подршци том и другим пројектима у граду.

Додик је вечерас у Требињу присуствовао празничном вечерњем у Храму Преображења Господњег, након којег је услиједила литија улицама града.

Фото: СРНА

Литију је предводио Његово високопреосвештенство митрополит захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, а учествовали су и Његово високопреосвештенство митрополит рашко-призренски Теодосије и Његово преосвештенство епсикоп будимаљанско-никшићки Методије.