latinica  ћирилица
19/08/2024 |  20:11 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ватрогасци на терену, вода се повукла са Западног транзита (ФОТО/ВИДЕО)

У јаком невремену које је данас погодило Бањалуку поплављене су улице, подруми и гараже. Вода се повукла са Западног транзита, а ватрогасци су на терену широм града.
Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука - Фото: РТРС
Ватрогасно-спасилачка бригада БањалукаФото: РТРС

Ватрогасци испумпавају воду из просторија Универзитетског клиничког центра, као и у насељима Лауш и Борик, те у објектима око Западног транзита.

Вјетар је оборио стабло на коловоз у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића.

Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијално-ватрогасно спасилачке јединице запримио је укупно 15 пријава грађана.

- Пријаве су се односиле на поплављене подруме и гараже, а пријављен је и један пожар након невремена које је погодило наш град - рекао је шеф Одсјека, Драган Бабић.

Он је додао и да је највише пријава пристигло из насеља Нова варош и Центар.

- Када је ријеч о интервенцији на гашењу пожара, екипе Ватрогасне бригаде су исти ставиле под контролу. Највјероватније је да су се запалиле електроинсталације, те да се ватра потом проширила на цијели објекат. Очекујемо стабилизацију временских прилика и рјешавање свих питања у граду, која су проузрокована олујним невременом - нагласио је Бабић.

Из Републичког хидрометеоролошког завода Српске раније је најављено да се данас очекују јаче непогоде уз пљускове са грмљавином, обилније падавине у кратком периоду, јак и олујни вјетар, као и појава града.