latinica  ћирилица
19/08/2024 |  18:23 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Улице у Бањалуци под водом, поплављени подруми и гараже (ФОТО/ВИДЕО)

Након обилнијих падавина које су данас у послијеподневним часовима захватиле Бањалуку, поједине улице су поплављене, као и подруми и гараже.
Невријеме у Бањалуци - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Невријеме у БањалуциФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Коловози су под водом што отежава кретање возила. Између осталог, поплављена је Мајевичка улица, улице Краља Петра Првог Карађорђевића и Мише Ступара у насељу Борик.

Читаоци нашег портала упозоровају да су у Мајевичкој улици и Солунској улици избијени шахтови и да возачи буду опрезни.

Фото: Уступљена фотографија

Такође, не раде ни поједини семафори. Вода се излила и на Западни транзит.

Фото: РТРС

Бањалучком Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијално-ватрогасно спасилачке јединице достављено је 15 пријава за поплављене подруме и гараже, те пожар након невремена које је погодило највећи град Српске у поподневним часовима, рекао је Срни шеф овог одсјека Драган Бабић.

Бабић је нагласио да има много пријава за зачепљене сливнике у улицама и да су ватрогасне екипе на тарену.

Он је навео да је навише пријава стигло из насеља Центар и Нова Варош, те да су ватрогасне екипе ставиле под контролу пожар на стамбеној бараци у насељу Ада.

Бабић је нагласио да су се највјероватније запалиле електронисталације, те да се ватра потом проширила на цијели објекат.

Киши је претходио снажан вјетар.

Из Републичког хидрометеоролошког завода Српске раније је најављено да се данас очекују јаче непогоде уз пљускове са грмљавином, обилније падавине у кратком периоду, јак и олујни вјетар, као и појава града.