latinica  ћирилица
19/08/2024 |  17:32 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Укинута пресуда за смрт супружника Хршум, породице огорчена

Врховни суд Републике Српске укинуо је првостепену пресуду Амиру Кујовићу (40) из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала, те тешко повријеђена његова сапутница Амина Рондић, и поступак вратио на ново суђење.
Страдање породице Хршум - Фото: РТРС
Страдање породице ХршумФото: РТРС

Пресуда је укинута након што је суд уважио жалбу Кујовићеве одбране.

Укинутом пресудом Кујовић је био осуђен на осам година затвора због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја, а изречена му је и двогодишња мјера забране управљања возилом "Б" категорије.

Дарио и Данијела Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале-Лјубогошта када је на њих великом брзином налетио "мерцедес", којим је управљао Амир Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

У оптужници се наводи да Кујовић није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима.

Породице Хршум и Драговић пренеражени су срамном пресудом Врховног суда Републике Српске у чију је одлуку и непристрасност до овог момента вјеровала.

- Сачекаћемо да видимо текст образложења враћања пресуде на поновно одлучивање у Окружни суд Источно Сарајево, а када га добијемо обратићемо се свим медијима. Такође ћемо и на суд јавности понудити све наше доказе и видеозапис убиства са надзорне камере који је у посједу ожалошћених породица, па нек прави експерти одреде да ли је убица ишао 75 километара на час или 140-150 километара на час како су у судници говорили неки од свједока - рекли су чланови породица Хршум и Драговић за РТРС.