latinica  ћирилица
19/08/2024 |  13:59 ⇒ 15:03 | Аутор: РТРС

У више бањалучких улица пукле цијеви; Вода цури по улицама - поднијета и кривична пријава (ВИДЕО)

Грађани Бањелуке су од јутрос на више локација пријављивали квар на водоводној мрежи, а огромне количине воде неконтролисано теку низ улице.
Бањалука, улица Краља Петра Другог Карађорђевића - Фото: РТРС
Бањалука, улица Краља Петра Другог КарађорђевићаФото: РТРС

Наше екипе снимиле су локације гдје су попуцале цијеви, што је проузроковало велики одлив воде.

Тако је од јутрос због пукнутих цијеви вода на улицама Бањалуке у Улици Краља Петра 2 Карађорђевића, те у Пријечанима у Хиландарској улици.

Вентил је пукао у Улици 16. Крајишке бригаде, гдје се на снимцима види да вода упркос заврнутом вентилу цури.

Бојан Ђајић из МЗ Залужани каже да они са вентилом у шахту имају проблем већ два мјесеца.

- Одржали смо протесте да упозоримо Водовод што нам заврћу воду. Након тога био је неки договор између нас да се вода заврће од 23 до 6 часова. То је једно вријеме поштовано, нажалост опет су кренули да нам заврћу воду и пуштају касније у 7, 8 сати ујутру. Када назовемо дежурну службу Водовода, њихови одговори су да је радник преспавао - истакао је Ђајић.

Ђајић каже сада вентил цури без обзира на то да ли је заврнут или не.

- Наша МЗ никада није имала проблем са водом. Звао сам и полицију када су дошли радници Водовода, 4. августа. Дошли су необиљеженим аутом. Питао сам имају ли радни налог, а они су рекли да морају заврнути воду. На основу чега питам нама заврћу воду? Воде има, константно цури, иде у земљу, а нама у шахту заврћу воду. Након тога сам тражио да полиција дође и утврди шта се дешава. Да ли је ово нормално што они раде. Полиција је утврдила да немају никаквог папира да заврну воду. Моје комшије и ја смо поднијели кривичну пријаву против одговорне особе у Водоводу. Ко је дао налог усменим путем без икаквог папира да одврћу и заврћу вентиле у шахтовима - каже Ђајић.