latinica  ћирилица
19/08/2024 |  09:22 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Селак: Грађани Бањалуке с правом забринути због дешавања у Водоводу (ВИДЕО)

Више није питање да ли ће приградска насеља остати без воде већ и цијела Бањалука, изјавио је предсједник Социјалистичке Партије Српске Горан Селак, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак је напоменуо да су "грађани с правом забринути због ових дешавања".

- Фабрика воде није одржавана неколико година. Стручни људи у Водоводу не могу доћи до изражаја због политике, а они су да овдје влада општи хаос, да су на руководству људи који немају везе са Водоводом. Актуелна градска администарциаја је сложила управу од својих пријатеља - истакао је Селак.

Селак је навео да "иако су приградска насеља остала без воде, нигдје нисмо видјели да су директор Водовода или градоначекник Бањалуке изашли у јавност и рекли шта је стварни проблем".

- Стање је катастрофално. Републичке институције су установиле да у неким дијеловима града вода није за пиће, што је недопустиво. Ништа им није свето, запустили су водовод, угрозили су становништво највећег града Српске - рекао је Селак.

Селак је позвао надлежне институције да реагују.

- Републички инспекторат је ушао и чекамо званичне налазе. Одмах су кренули да чисте језеро. Надам се да ће очистити и фабрику воде. У Водовод ће се морати вратити стручни људи који имају квалификације - нагласио је Селак. 

Када је ријеч о изградњи Централног спомен обиљежја које се у Бањалуци гради у част свих бораца палих за слободу Републике Српске Селан наводи даа је то велика ствар и да не смије да буде предмет политизације.

- Споменик финансира Република Српска и њене институције, а не град и градоначелник - рекао је Селак и додао, да ће вријеме рећи да је је адекватна локација изабрана за споменик.

Истакао је да се ипак ради, о људима који су животе дали за Српску и они се не смију користити у предизборне активности.

- Самим тим нема друге логике него да се отвори за 9. јануар - додао је он.