latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:45 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

У Српској нема активних већих пожара

Захваљујући захлађењу данас нема активних, већих пожара на отвореном простору у Републици Српској, објављено је на Интернет страници Републичке управе цивилне заштите.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

Из Републичке управе цивилне заштите истичу да су "ватрогасне снаге из ваздуха и са тла након вишедневне борбе, за сада, изашле на крај са ватром".

- Шумски пожар који је јуче избио на локацији Дубовик, у општини Вишеград, је под контролом. Током ноћи на пожаришту су дежурали радници ШГ Панос. Ватрогасне јединице су јутрос у обиласку тог терена. У кањону Сутјеске још увијек има заосталог дима. Пожара нема. Радници Националног парка Сутјеска обилазе бивше пожариште и спремни су да дјелују. На мјесту Сувавића кањон у општини Берковићи киша је угасила пожар на неприступачном терену. Дима има још. Ватрогасци и мјештани дежурају - наглашавају из Републичке управе цивилне заштите.

У Републици Српској забиљежено је још 10 успјешних ватрогасних интервенција у протекла 24 часа, и то у Требињу, Гацку, Палама, Источном Новом Сарајеву, Фочи, Братунцу, Зворнику и Бијељини.

Како се наводи у објави, јако невријеме је синоћ погодило град Добој и општину Петрово. Дувао је јак вјетар праћен обилном кишом, грмљавином.

- Петрово је остало без струје, оборена су три далеководна стуба. Јутрос ће радници РЈ Електро Добоја покушати да успоставе несметану испоруку електричне енергије. У граду Добоју било је стабала на улици. Снабдијевање струјом је уредно. Добојска приградска насеља Липац, Придјел одређено вријеме били су без електричне енергије. Напајање је обновљено. Вјетар је оштетио кров неколико кућа - прецизирали су из Републичке управе цивилне заштите.