latinica  ћирилица
19/08/2024 |  10:34 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

На Вучијаку код Прњавора служен парастос и положени вијенци за 626 погинулих бораца (ФОТО)

Празничним богослужењем у Храму Светог Георгија у Прњавору је обиљежена крсна слава града Преображење Господње.
Прњавор, обиљежавање Преображења - Фото: РТРС
Прњавор, обиљежавање ПреображењаФото: РТРС

У Храму на Вучијаку служен је парастос и положени вијенци за 626 бораца из Прњавора који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Чувајући сјећање на оне који су своје животе дали за Републику Српску, Прњавор данас расте и развија се на свим пољима. Близина ауто-пута и изградња индустријске зоне примамљиво су окружење за бројне привреднике. Вриједност инвестиција у привреди само у овој години износи готово пола милиона марака.

- Град Прњавор се и од прошлог Преображења значајно преобразио на боље, то је сваком грађанину видљиво, а посебно овим људима који пролазе у Прњавор или не бораве стално овдје. Мени је задовољство да је то тако и моја огромна захвалност сваком појединцу из града Прњавора који је допринио да то тако буде - истакао је Дарко Томаш градоначелник Прњавора.

Прњавор - обиљежавање (Фото: РТРС)

Празнично богослужење служено је Храму Светог Георгија у Прњавору. Протојереј-ставрофор Душко Дринић каже крсним ходом и молитвом призива се Божији благослов на град.

- Драго нам је да нигдје породице бораца, борци и инвалиди нису запостављени и некако стављени иза леђа. Увијек су у првом плану, што довољно говори да се поштује тековина протеклог рата - истакао је Перица Ђумић предсједник Борачке организације Прњавор.

Обиљежавање славе града почело је синоћ литијом и ломљењем славског колача. У оквиру Преображенских свечаности, у Прњавору се одржава низ манифестација.