latinica  ћирилица
16/08/2024 |  13:28 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске: Успјешне операције савременим апаратом вриједним 200.000 КМ

Особље Клинике за максилофацијалну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске и специјалиста висцералне хирургије из болнице "Марта Марија" из Нирнберга Гавро Влајић извели су данас двије операције штитасте жлијезде са савременим апаратом који вриједи 200.000 КМ.
УКЦ Републике Српске -
УКЦ Републике Српске

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић изјавио је да је приоритет руководства ове здравствене установе едукација медицинског кадра и сарадња са стручњацима свјетског гласа.

Ђајић је додао да у области висцералне хирургије Влајић важи за најбољег доктора у Европи

Према његовим ријечима, сарадњом са докторима из престижних здравствених установа унапређује се здравствени систем Републике Српске и здравље становника.

Ђајић је истакао да је у плану да Влајић долази чешће на УКЦ-е гдје би обављао абдоменалне операције и едуковао абдоменалне хирурге.

Влајић је рекао је да су операционе сале на УКЦ-у на свјетском нивоу.

- Захваљујем на позиву колегама са максилофацијалне хирургије и директору Ђајић. Нашу сарадњу смо почели већ у априлу на седмодневној едукацији у мојој клиници и ту смо извели низ операција штитне жлијезде - навео је Влајић.

Доктор Драган Панџић из Клинике за максилофацијалну хирургију рекао је да је циљ руководства УКЦ-а међународна сарадња и континуирана сарадња.