latinica  ћирилица
27/07/2024 |  18:24 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Додик: "Српска кућа" је права слика снажне Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је тек отворена "Српска кућа" у Паризу импозантна ствар и да је снага Србије омогућила да се она представља у свијету на такав начин.
Милорад Додик и Александар Вучић - Фото: Уступљена фотографија
Милорад Додик и Александар ВучићФото: Уступљена фотографија

Он је нагласио је да Србија постаје важан фактор у међународним оквирима и да због тога има проблеме на унутрашњем плану.

- Србија је по свим елементима она која се цијени у иностранству, али има и оних којима то смета, па је опозиција дисквалификује на унтурашњем плану - рекао је Додик.

Навео је да актери у окружењу желе слабу Србију која би као таква била лак плијен и да зато "сведочимо нападима из Сарајева, Загреба, Приштине и других градова, као и да је то случај и са већим и моћнијим земљама".

- Мислим да многима на Западу не одговара снага Србије која се мјери именом и презименом њеног предсједника Александра Вучића који зна колико је тешко представљати земљу у условима сталне конфронтације - навео је Додик.

Додао је да, када политичар уради нешто што је у интересу земље коју представља, а што се не некима не допадне, онда постане "лош момак" и истакао да се то односи и на Вучића и на њега.

Истакао је да је у Паризу како би навијао за Србију и њене спортисте који учествују на Олимпијским играма и најавио да ће сутра бити у Лилу да бодри и пружи подршку кошаркашима Србије.

- Ми смо предани томе и зато навијамо. То је наш понос, зато смо и овдје и Република Српска ће, заједно са Србијом, прославити успјех српске репрезентације - рекао је Додик.