latinica  ћирилица
01/09/2024 |  10:46 | Аутор: РТРС

Вишковић честитао почетак нове школске године

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је свим основцима и средњошколцима у Српској сутрашњи почетак нове школске године, уз поруку да је задатак свих обезбиједити ђацима квалитетан образовни систем који ће их едуковати и оспособити за улазак у свијет одраслих.
Радован Вишковић (фото: Влада Републике Српске) -
Радован Вишковић (фото: Влада Републике Српске)

Вишковић је истакао да је у образовном процесу пресудна улога просвјетних радника, за које је сигуран да дају све од себе да, квалитетним преношењем знања, дају немјерљив допринос развоју нових генерација, али и друштва у цјелини.

- Дубоко свјестан да сте на том путу суочени са низом изазова, желио бих да вам искажем безрезервну подршку, те да свакодневно проналазите нове мотиве за бављење вашим, племенитим занимањем - навео је Вишковић.

Он је поручио да ће на том путу бити и вјерни савезници - родитељи, без чијег разумијевања и помоћи није могуће заокружити образовни процес.

Вишковић је нагласио да почетак школске године за сваког ученика, а поготово најмлађе, који сутра први пут сједају у школске клупе, означава нову животну епоху, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

- Нашим ученицима желим да школске дане проведу у задовољству усвајања нових знања и да поштују учитеље, наставнике и професоре чији рад је један од најважнијих у цјелокупном друштву. У своје и у име Владе Српске желим да пожелим срећан и успјешан почетак нове школске године нашим основцима и средњошколцима, њиховим родитељима, као и просвјетним радницима - навео је Вишковић у честитки.

Нова школска година у Републици Српској почиње сутра за више од 117.500 ученика основног и средњег образовања.

Први разред основних школа уписало је 8.957 ученика, а први разред средњих школа 9.505 ученика.