latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:45 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Нешић: Бошњачки политичари - кочничари напретка

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић сматра да је однос према реформској агенди још једном показао ко је у БиХ посвећен европском путу, да је то Република Српска, а да су бошњачки политичари кочничари.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Још једном се показало и ко је кочничар економског развоја БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ, а то су бошњачки политичари - рекао је Нешић Срни.

Он је истакао да је БиХ талац бошњачких политичара, њихових унутрашњих сукоба - ко ће бити већи Бошњак, ко ће више допринијети мржњи према српском народу и свему ономе што не представља бошњачко национално биће.

- Још једном се показало да су Бошњаци кочничари, да су они противници БиХ и још једном су показали зашто је БиХ немогућа држава под оваквим условима. Надам се да ће њихови заштитници, прије свега међународни фактори, увидјети да су управо ти које они штите највећи кочничари на европском путу БиХ и на путу њеног развоја, те да ће напокон почети да причају истину и да опомену своје пулене - рекао је Нешић, који је лидер ДНС-а.

Он је поручио да Република Српска остаје посвећена миру, европском путу, развоју и да ће знати да пронађе рјешење за поступке бошњачких политичара.

- Да су којим случајем Република Српска и српски народ зауставили реформску агенду и направили сличан потез, дигла би се и кука и мотика, а будући да су то урадили њихови миљеници, није чудно што је услиједило овако млако реаговање и ћутња међународних институција и званичника - рекао је Нешић.

Радни тим за израду Плана реформи у БиХ није усвојио Нацрт реформске агенде јер сагласност нису дала четири кантона - Средњобосански, Тузлански, Зеничко-добојски, те Унско-сански, у којима је већина окупљена око СДА, због чега је БиХ једина земља Балкана која није службено поднијела Нацрт реформске агенде.