latinica  ћирилица
24/07/2024 |  16:05 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Општини Језеро посебно важна подршка Србије (ВИДЕО)

Пројекти које Влада Србије финансира у општини Језеро, као и положај и економско оснаживање жена, посебно у руралним срединама, биле су теме разговора начелнице општине Језеро Снежане Ружичић и министарке без портфеља у Влади Србије, Татјане Мацуре.
Састанак, Језеро - Фото: РТРС
Састанак, ЈезероФото: РТРС

- Развојем инфраструктурних пројеката, прије свега путева, ово је дестинација у коју ће и грађани Србије сигурно радо долазити на дужи одмор. Посебно ћу бити заинтересована за подршку женама из руралних средина, јер подршке у тој области никад није довољно и сигурна сам да ћемо добро сарађивати - поручила је Мацура.

Она је навела да су у оквиру овог ресора у Влади Србије опредијељени за политичко и економско јачање жена у малим срединама, те да је ово први у низу састанака са начелником општине Језеро, који је договорен у оквиру Свесрпског сабора одржаног у јуну у Београду.

Ружичићева је нагласила да је посебно важна чињеница да Србија помаже многе инфраструктурне пројекте у општини Језеро и додала да је на данашњем састанку договорено да ће бити реализован неки од програма економског јачања жена у овој локалној заједници.

- У нашој општини живе вриједне и образоване жене које су посвећене својим породицама, као и органској и пластеничкој производњи хране. Сви студенти које општина финансира су жене и тако се обезбјеђује значајан проценат учешћа жена у друштвеном животу ове локалне заједнице - рекла је Ружичићева.