latinica  ћирилица
24/07/2024 |  17:47 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Институције Српске наставиће активно учешће у процесу

Чланови Радног тима из Републике Српске укључени у израду Плана раста за Западни Балкан јуче су дали сагласност на Нацрт реформске агенде са коментарима који је требало да буде упућен релевантним службама у Бриселу на даље консултације, након којих би услиједила уплата прве транше, објављено је на Интернет страници Владе Српске.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Из Владе Српске напомињу да су "Власти у БиХ на свим нивоима биле у обавези да доставе Нацрт документа који би послужио за исплату прве транше, док би се до коначног усвајања Реформске агенде наставило са процесом усаглашавања достављеног текста".

- С обзиром на то да је Влада Српске у претходном периоду дала значајан допринос у процесу усаглашавања документа, поштујући прије свега Уставом дефинисане надлежности, изражавамо жаљење због немогућности постизања консензуса у овој фази процеса. Институције Републике Српске ће и у наредном периоду наставити активно учешће у процесу, а све у циљу постизања договора о кључним питањима дефинисаним Планом раста за Западни Балкан - поручују из Владе Српске.