latinica  ћирилица
24/07/2024 |  15:58 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Уставни суд сам себе руши својим одлукама, власт у Српској бираће само њен народ

Крњи Уставни суд БиХ својим одлукама урушава сам себе, дисквалификује и урушава Анекс 4 Дејтонског мировног споразума, односно Устав БиХ, чији треба да буде заштитник, а не рушитељ, и то по налогу нелегалног Кристијана Шмита и одлазећег амбасадора САД у Сарајеву Мајкла Марфија, истакао је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Уставни суд, као највиша правосудна инстанца у БиХ, који дозвољава себи и одржавање онлајн сједница, јер тако траже њихови 'врховни поглавари' Шмит и Марфи када треба донијети одлуку на штету Републике Српске и српског народа, по ко зна који пут је потврдио да се претворио у казнени суд за 'непослушну' Републику Српску - рекао је Ковачевић за Срну упитан да прокоментарише одлуку овог суда да привремено стави ван правне снаге Изборни закон Републике Српске од дана његовог ступања на снагу 17. јула па до коначне одлуке Уставног суда о захтјеву за оцјену уставности.

Ковачевић је указао да је ова такозвана судска инстанца претворена у "корисну машинерију" дијела међународне заједнице, на челу са "лажним Шмитом малим" и одлазећим Марфијем, а све зарад наношења удараца Републици Српској, што и јесте главни интерес бошњачког политичког корпуса који се наивно нада да ће им ови испунити жељу о унитарној БиХ.

Подсјетивши да Изборни закон Српске није акција, већ реакција на угрожавање њених права, надлежности и рушење Дејтона по налогу америчке Амбасаде и Шмита, портпарол СНСД-а је поручио да је изборни процес у Српској био и биће у надлежности Српске, чиме ће бити одбрањена и у потпуности поштована бирачка воља народа, а власт у Српској никада неће бирати никакви Шмитови, Марфији, Звиздићи и слични њима, већ само њени становници са правом да бирају и изаберу.

Доношење привремене мјере дио је захтјева за оцјену уставности Изборног закона Републике Српске који је крњем Уставном суду БиХ поднио замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић.

Изборни закон усвојила је Народна скупштина Републике Српске 19. априла, а ступио је на правну снагу 17. јула.