latinica  ћирилица
24/07/2024 |  15:11 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Вулин: Хелезу смета српски хеликоптер, али му не смета да гори Република Српска

Зукан Хелез није послушао мој савjет да се бави техником којом располаже његово министарство него је српске хеликоптере прогласио увредом за БиХ, изјавио је потпредсједник Владе Србије и сенатор Српске Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Александар Вулин (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Вулин је подсјетио да "Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије, да не помињемо Војску Србије, има 18 хеликоптера опремљених ватрогасним ведрима, а од тога два најмодернија ватрогасна хеликоптера Ка-32".

- Војска БиХ министра Хелеза располаже са двије оперативне газеле са ватрогасним ведрима. Како су 18 ватрогасних хеликоптера Србије малобројнија флота од два хеликоптера војске БиХ и како су газеле модерније од Супер Пума и Камова стварно не знам, али знам да Сјеверна Македонија или Грчка траже и прихватају помоћ Србије. Хелезу смета српски хеликоптер као што му не смета да гори Српска. Пожаре у БиХ подмећу и шире они који се куну у БиХ и хоће да укину Дејтон, а гасе их они који су чувари Српске и Дејтона - поручио је Вулин након изјаве Хелеза да неће дозволити да хеликоптер из Србије гаси пожар у БиХ јер је, како је истакао, циљ омаловажити државне институције, као и да се чуди инсистирању да лошији хеликоптери сусједне државе гасе пожар на територији БиХ, а не желе боље хеликоптере Оружаних снага сопствене земље.