latinica  ћирилица
24/07/2024 |  14:50 ⇒ 16:04 | Аутор: АТВ

Миличевић саслушан у Тужилаштву, осумњичен за трговину утицајем

Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке и начелник Теслића, саслушан је данас у Републичком јавном тужилаштву Републике Српске, пише АТВ.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Mиличевић је саслушан у својству осумњиченог у оквиру истраге која се води због сумње да је починио кривично дјело трговина утицајем.

Осим Миличевића, Тужилаштво истрагу води и против начелника Одјељења за просторно уређење Општине Теслић Николе Стокића због сумње да је починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

- Миличевић и Стокић су саслушани у својству осумњичених и против обојице је донесена наредба о спровођењу истраге - рекла је републички тужилац Драгица Глушац.

Како незванично сазнаје АТВ, истрага се води у вези са измјенама регулационих планова у Теслићу, а на основу извјештаја који је СИПА доставила Републичком јавном тужилаштву.

Миличевић је потврдио да је у присуству адвоката дао изјаву у Тужилаштву.

- Добио сам позив Тужилаштва и уредно сам се одазвао. Ради се о процесу који траје од јануара и одређена документација је већ изузимана. Ништа не могу да коментаришем јер је истрага у току. Међутим, немам никакве дилеме по питању кривице и осјећам се веома растерећено. Једноставно, у послу који обављам долазите у такве ситуације - рекао је Миличевић.